Du leder efter det helt rigtige navn til din lille pige? Så find din inspiration i børnebøgernes verden. Der er mange fine navne at vælge imellem. Her er 10 af de allersmukkeste.

1. 

Vil du opkalde din datter efter en vaskeægte litterær superhelt, så er Astrid Lindgrens PIPPI LANGSTRØMPE et godt bud. Stærk, modig, klog og venlig. Der er ingen tvivl om, at Pippi er et godt forbillede.


2. 

Luna Lovegood fra HARRY POTTER af J.K. Rowling er mange Potter-fans’ yndlingskarakter fra bøgerne, selvom hun ikke er hovedperson. Luna viser nemlig, hvor vigtigt det er, at elske sig selv, som man er.


3. 

Lille My fra bøgerne om MUMI af Tove Jansson er ofte en værre bandit, men hun er aldrig ondskabsfuld og har stor kærlighed til sine venner. Hun er nysgerrig og frygtløs som få.


 4. 

Alma er mor til EMIL FRA LØNNEBERG af Astrid Lindgren, og det er samtidig et af de smukkeste navne fra »gamle dage«. Og Emils søsters navn, Ida, er da heller ikke til at stå for.


5. 

Laura er en både sej, klog og kærlig pionerpige fra historierne om DET LILLE HUS PÅ PRÆRIEN – og så Laura jo også navnet på bøgernes virkelige forfatter, Laura Ingalls Wilder.


6. 

BETTY er den geniale hovedperson i Alberte Winding og Rasmus Bregnhøis bøger om en moderne småbørnsfamilie. Hun er sjov, egenrådig, og meget omsorgsfuld overfor sin familie.


7. 

Det bliver ikke mere klassisk end H.C. Andersens eventyr SNEDRONNINGEN, hvor Gerda må rejse langt og gennemgå mange prøvelser for at redde sin hjerteven Kai. En smuk historie med en ægte heltinde.


8. 

Som hovedperson i Bjarne Reuters børneroman ELISE OG DEN BRUGTE HUND får din datter en navnesøster i en af de dejligste højtlæsningsbøger fra nyere tid. En sjov og rørende historie om en pige, der får en talende hund som ven.


9. 

LILI er hovedperson med stort H i Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors serie for de allermindste. Lili er skøn, opfindsom og helt sin egen. Og ja, så er hun faktisk opkaldt efter Aakesons egen datter.


10. 

Rigtig mange elsker Astrid Lindgrens bog om RONJA RØVERDATTER og med god grund. Ronja viser, hvad kærlighed og venskab betyder. Hun slås for, hvad hun tror på og følger sit hjerte. Det er svært ikke at holde at af en pige som Ronja.


Har du opkaldt din datter efter en bog? Mangler vi dit yndlingspigenavn fra børnelitteraturen på listen? Så fortæl os om det på vores Facebookside.

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«