Alle ingredienser til en hæsblæsende action-roman er til stede i WILLIAM WENTON & LURIDIUMSTYVEN. Første bog i ny serie til tweens.

William bor i en lille, søvnig by i Norge med sine forældre. På overfladen ser alt helt normalt ud, men William ved, at meget ved hans liv er omgærdet af mystik. Han ved bare ikke hvorfor…

Men da han løser Umuligheden, verdens sværeste kode, tager tingene fart. Det dække, familien har levet under i Norge, er ødelagt. William har afsløret sig selv som verdens bedste kodeknækker, og nu er han jaget vildt. For der er flere, der har ledt efter ham længe – og nu kommer de bevæbnet med yderst farlige, højteknologiske robotter.

William er i stor fare, han må flygte fra Norge og sine forældre og søge tilflugt i London på et tophemmeligt institut for særligt begavede kodeknækkere. Her må han hurtigst muligt finde svaret på, hvem hans fjender er, og hvad det har at gøre med hans overmenneskelige evne til at løse gåder.

Hvorfor er LURIDIUMSTYVEN spændende læsning? Tjek de her 3 seje ting fra William Wentons verden (spoiler alert! Hvis du vil have hele bogen til gode, så læs ikke videre):


1. En talende dør bevogter indgangen til Williams værelse på instituttet

William får svært ved at føle sig ensom – selv når han er alene på sit værelse. Døren kan nemlig tale og bruger gerne evnen til at fyre vittigheder af. Og så hader den, når man banker hårdt på, for det giver den hoved(dør)pine i timevis efter.

2. William får en orb – en mystisk nøgle, der kun adlyder ham

På instituttet har kandidaterne hver deres orb. En gådekugle, der er genetisk programmeret til kun at adlyde sin ejermand. Orben er en slags mekanisk puslespil, som de kan låse ting op med, jo bedre de bliver til at knække koder.

3. Instituttet har en kybernetisk have, der skal besøges på eget ansvar

William lærer på den hårde måde, at når man besøger instituttets kybernetiske have, så skal man tage skilte som, at »græsset ikke må betrædes« meget alvorligt! Haven er fuld er hybridplanter, der er halvt levende og halvt maskiner. De er dødsensfarlige og altid sultne…

WILLIAM WENTON & LURIDUMSTYVEN er netop udkommet.


William Wenton & Luridiumstyven
af Bobbie Peers
Udgivet d. 8. september 2016
Fra 8-12 år
KØB BOGEN

 

 


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«