Kan du mærke det? Foråret har fat, lyset kommer for alvor tilbage, og naturen vågner. Her er fem bøger, der (selv i gråvejr) giver dig og dit barn fornemmelsen af forår.

1. Lotte er jo sådan en glad pige

En af Astrid Lindgrens skønne historier om Lotte fra Spektakelmagergade med de flotteste forårsillustrationer af påskeliljer, vintergækker og småfugle, der titter frem og synger fra krattet. Tilmed er det et ægte påskedrama, hvor Lotte i sidste øjeblik må lege påskehare – ellers bliver der ingen jagt efter påskeæg i haven.


 Lotte er jo sådan en glad pige

Lotte er jo sådan en glad pige
af Astrid Lindgren
Illustreret af Ilon Wikland
Oversat af Kina Bodenhoff
Udgivet d. 31. marts 2017
Fra 4 år
KØB BOGEN

2. Verdens bedste Peter Plys

I den nyeste bog om Peter Plys, der udkom i 2016 i anledning af verdens bedste bjørns 90-års fødselsdag, finder du blandt andet historien om det stakkels Æsel, der har en frygtelig mistanke om, at et fremmed æsel er ude efter hans tidsler. Det ødelægger (selvfølgelig) fuldstændig hans forårshumør. Kan Plys mon løse tidsel-mysteriet og få forårsglæden tilbage?


VerdensBedstePeterPlys
Verdens bedste Peter Plys
af Peter Bright, Brian Sibley & Jeanne Willis
Illustreret af Mark Burgess
Oversat af Kina Bodenhoff & Marianne Iben Hansen
Udgivet d. 17. oktober 2016
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


3. Vitello. 28 historier fra A til Å

I denne sjove alfabetbog med historier om drengen, de kaldte Vitello, står bogstavet G for Gækkebrev. Vitello har sendt et gækkebrev til Mor, fordi hans papfar har fortalt, at det er måden, man scorer et påskeæg. Men Vitello har ikke hørt, at man selv skal give et påskeæg, hvis man bliver gættet. Det bliver en nervepirrende oplevelse, da Mor ser de syv prikker i brevet…


Vitello. 28 historier fra A til Å
af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Niels Bo Bojesen
Udgivet d. 23. februar 2017
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


 4. Ronja Røverdatter

»Jeg bliver nødt til at udstøde et forårsskrig, ellers sprænges jeg. Hør! Kan du ikke høre foråret!«. Sådan siger Ronja, der må være et af litteraturens bedste eksempler på én, der virkelig mærker foråret helt ned i maven. Skoven er fuld af anemoner, og naturen byder op til er herligt røverliv mellem træerne.


Ronja Røverdatter
Ronja Røverdatter
af Astrid Lindgren
Illustreret af Katsuya Kondo
Oversat af Kina Bodenhoff
Udgivet d. 16. februar 2017
Fra 6 år
KØB BOGEN

5. Vinden i piletræerne

Kenneth Grahames klassiker om Muldvarpen, Vandrotten, Grævlingen og Tudse begynder, da foråret kommer til flodbredden med en sådan voldsom dejlighed, at Muldvarpen helt må opgive sin forårsrengøring og springe ud af sin hule – uden jakke på! Og ja, dér har vi vist alle sammen været. Heldigvis melder historien ikke noget om en efterfølgende forårsforkølelse.


Vinden i piletræerne
af Kenneth Grahame
Illustreret af David Roberts
Udgivet d. 18. maj 2016
Fra 6 år
KØB BOGEN

 


Så spring ud i foråret med skrig, spis et påskeæg og gør dig klar til, at du (i hvert fald snart) kan nyde det hele – og en god bog – uden jakke på. Rigtig god læsning.