I børnebøgernes verden er der heldigvis masser af stærke piger, som man kan lade sig inspirere af. Piger, der følger deres drømme og skaber deres egen vej i verden. Her er 6 af vores favorit-heltinder.

1. Ronja Røverdatter

Få er bedre end Astrid Lindgren til at skrive nuancerede børnefigurer frem. Vi glemmer aldrig Pippi Langstrømpe, der er selvstændighedssymbol over store dele af verden. Men også Ronja Røverdatter fortæller den fantastiske historie om en pige, der tør følge sit hjerte, sige sin far midt imod og stole på sin egen sans for retfærdighed.


Ronja Røverdatter
Ronja Røverdatter
af Astrid Lindgren
Illustreret af Katsuya Kondo
Oversat af Kina Bodenhoff
Udgivet d. 16. februar 2017
Fra 6 år
KØB BOGEN

2. Lili

Kim Fupz Aakeson har skabt denne lille, selvsikre pige, som mange forældre nok vil kunne genkende i deres egne børn. Bøgerne er henvendt til de alleryngste læsere og fortæller dem historien om, at man kan have sin egen mening, og at piger (selvfølgelig) også vil på eventyr.


Lili går i zoologisk have
af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Siri Melchior
Udgivet d. 5. februar 2016
Fra 1 år
KØB BOGEN

3. Momo

I Michael Endes klassiker møder vi den forældreløse Momo, der næsten på magisk vis, forvandler verden omkring sig ved at kunne lytte og interessere sig for andre mennesker. Momos styrke og hendes måde at insistere på, at vi tager os tid til hinanden, gør hende til et smukt forbillede i en travl verden.


Momo
Momo
af Michael Ende
Oversat af Erik Jensen
Udgivet d. 17. august 2016
Fra 11 år
KØB BOGEN

 4. Hermione Granger

Selvom Harry Potter er hovedperson i J.K. Rowlings moderne klassiker, så var han ikke nået langt uden Ron og Hermione. Hermione er klog, modig og villig til at sætte alt på spil for sine venner. Hun sætter spørgsmålstegn ved verden omkring sig, bryder reglerne, hvis reglerne er forkerte og kæmper for det, hun tror på.


HarryPotterOgDeVisesSten-illustreret
Harry Potter og De Vises Sten – Illustreret
af J.K. Rowling
Illustreret af Jim Kay
Oversat af Hanna Lützen
Udgivet d. 6. oktober 2015
Fra 8 år

KØB BOGEN


5. Skovpigen Skærv

Kim Leine skrev i 2016 sin første børneroman med Skovpigen Skærv som markant hovedperson. Da hendes forældre tvinges væk fra skoven af en fyrste, må hun klare sig på egen hånd og finde sin indre styrke midt i ensomheden. Tilmed leger Leine med hele idéen om køn, og om piger og drenge er så forskellige.


Skovpigen Skærv
af Kim Leine
Illustreret af Peter Bay Alexandersen
Udgivet d. 31. oktober 2016
Fra 7 år

KØB BOGEN


6. Mestertyven Vips

Der findes også stærke piger i action-genren. Det gælder for eksempel L.G. Jensens Mestertyven Vips, der er genial til parkour og kaster sig over byens tage i jagten på mystiske totemer og magiske vikingehorn. Der er altid farlige, magtfulde mænd efter hende, men monstro ikke hun narrer dem til sidst?


MestertyvenVips2Mestertyven Vips 2 – Mimers Brønd
Af LG Jensen
Udgivet d. 2. marts 2016
Fra 10 år
KØB BOGEN

Glædelig 8. marts!