Nu er det næsten nu. Masser af børn er på vej til deres allerførste skoledag. Med de her 7 bøger kommer de godt i gang.

1. Vitello. 28 historier fra A til Å

Mange børn elsker Vitello – og med god grund. Drengen fra rækkehuskvarteret ved ringvejen kan lidt af hvert, og nu – ja – nu har han bestemt sig for at begynde i skole. Denne bog indeholder 28 nye historier om Vitello, der kommer hele alfabetet igennem.


Vitello. 28 historier fra A til Å
af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Niels Bo Bojesen
Udgivet d. 23. februar 2017
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


2. Bogstavtyven

Åh åh … Når bogstavtyven er på spil, kommer der rod i sproget, og Anna vågner pludselig og har mistet alle sine A’er. Hun kan ikke engang sige sit eget navn! BOGSTAVTYVEN er et sjovt sprogmysterium, der gør børn opmærksomme på bogstavernes lyde.


Bogstavtyven
af Maria Rørbæk
Illustreret af Maria Lundén
Udgivet d. 3. april 2017
Fra 3 år
KØB BOGEN

 


3. Min egen kuffert med ordkort for de små

En kuffert fyldt med ord og billeder, der kan bruges til at lære, hvordan en masse almindelige ord staves. I kufferten er også en række forslag til, hvilke lege man kan lave med kortene.


Min egen kuffert med ordkort for de små
af Gyldendal
Illustreret af Birgitte Ahlmann
Udgivet d. 15. februar 2017
Fra 1 år
KØB BOGEN

 


 4. Den store ordsprogsbog

Bogen bare sprudler af ord- og billedglæde. 90 af Danmarks dygtigste illustratorer er gået på opdagelse i talemåder, og også voksne læsere må lade sig overraske og begejstre af, hvad der findes udtryk. Bagerst i bogen er der ekstra ordsprog, som man selv kan tegne og forslag til lege.


Den store ordsprogsbog
af Gyldendal
Illustreret af 90 danske tegnere
Udgivet d. 04. november 2016
Fra 6 år
KØB BOGEN

 


5. Sådan virker det!

Børnenes store faktabibel med svar på alt om, hvordan systemerne omkring os fungerer – både inde i huset og udenfor. Perfekt til børn, der gerne vil vide, hvordan verden omkring os hænger sammen. Hvordan virker en brødrister, en radiator eller et toilet for eksempel?


Sådan virker det!
af Mats Wänblad
Oversat af Louise Urth Olsen
Udgivet d. 15. august 2016
Fra 6 år
KØB BOGEN

 


6. A, B, kom og C

Marianne Iben Hansen er kendt for sine fantastiske rim, og hendes ABC-rim er ingen undtagelse. A, B, kom og C hele alfabetet. Alle ben på nakken, suse ned ad bakken. Skoen på, op på tå, turen går fra A til Å!


A, B, kom og C
af Marianne Iben Hansen
Udgivet d. 3. april 2017
Fra 3 år
KØB BOGEN

 


7. Min helt egen billedordbog på engelsk

Giv dit barn en tyvstart på verdenssproget engelsk. Denne billedordbog er fyldt med sjove illustrationer, der hjælper til at forstå sproget, lære at tælle på engelsk og blive en haj til how do you do, please og thank you.


Min helt egen billedordbog på engelsk
af Anna Ribbing
Illustreret af Marianne Bisballe Jensen
Oversat af Elin Algreen-Petersen
Udgivet d. 15. august 2016
Fra 6 år
KØB BOGEN

Rigtig god skolestart!

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«