Kan man overhovedet læse med et helt lille barn? Ja! Og ikke alene kan man, forskning viser, at jo tidligere du læser med dit barn, des bedre bliver det til at tale, tænke og forstå. Bøger til børn er en gave for livet.

Til de helt små er det (selvfølgelig) vigtigt med masser af farverige billeder, så barnet fra en tidlig alder selv kan ”læse med”. Her er 6 gode bøger til de allermindste.

 


1. Den forkerte bog

 

En pegebog er en pegebog. Eller hvad? I DEN FORKERTE BOG af gadekunster HuskMitNavn er der vendt op og ned på alting. Et billede af en hest, men der står FISK? Et billede af en banan, men der står ÆBLE? Alle tegninger er i HuskMitNavns karakteristiske streg, og bogen indbyder til, at barn og forælder helt fra start leger og taler sammen under læsningen.


Den forkerte bog
af HuskMitNavn
Udgivet d. 11. august 2016
Fra 6 måneder
KØB BOGEN

2. Lili vil have pizza

 

LILI er en viljestærk og snarrådig pige, der nok skal finde en løsning på det meste. I LILI VIL HAVE PIZZA har Lilis forældre sagt nej til at ringe efter pizza hos pizzamanden. Så Lili og hendes bedste ven, hunden Vovvov, går selv i gang med at bage. Der skal rigtig mange lækre ting på deres pizza, og køkkenet ender som lidt af en rodebunke. Nu er gode råd dyre. LILI er en skøn småbørnsserie af Kim Fupz Aakeson.


Lili vil have pizza
af Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior
Udgivet d. 8. april 2016
Fra 1 år
KØB BOGEN

3. Ib tager den skarpe sav

 

Serien om hunden Ib er simpelthen et dejligt bekendtskab. Humoren i Ib-bøgerne er knaldsort og forælderegnet, men børn vil helt klart også kunne grine af den lille hunds eventyr. I IB TAGER DEN SKARPE SAV af Peter Nordahl vil Ib fælde et træ for at få sin bold ned. Det gør solsorten ked af det og får den til at fløjte så hjerteskærende, at Ib kommer på andre tanker. Men hvordan får han så fat i bolden?


Ib tager den skarpe sav
af Peter Nordahl
Illustreret af Rasmus Bregnhøi
Udgivet d. 21. oktober 2016
Fra 1 år
KØB BOGEN

4. Betty får en julegave

 

Serien om Betty er skabt af sanger og forfatter Alberte Winding. I bøgerne møder vi den moderne familie, hvor Bettys far har en stor rolle. I den niende bog i serien er det jul, og Betty opdager, at hendes veninde fra børnehaven ikke får nogen pakkekalender. Hendes familie har ikke ’denslagspenge’. BETTY FÅR EN JULEGAVE er lavet i samarbejde med Røde Kors. For hver solgt bog går 10 kroner til Røde Kors’ julehjælp.


Betty 9 – Betty får en julegave
af Alberte Winding
Illustreret af Rasmus Bregnhøi
Udgivet d. 20. oktober 2016
Fra 2 år
KØB BOGEN

5. Mimbo Jimbo finder en ven

 

Rigtig mange læsere er glade for Jakob Martin Strids børnebogsunivers, der blandt andet byder på historierne om den lille blå elefant Mimbo Jimbo og alle hans småskøre venner. Denne pegebog har en helt enkel handling, hvor Mimbo Jimbo går en tur og finder forskellige ting. Men én af de ting, han finder, viser sig at være noget helt andet end først troet. Det viser sig at være en NOGEN. En ven.


Mimbo Jimbo finder en ven
af Jakob Martin Strid
Udgivet d. 14. juni 2016
Fra 6 måneder
KØB BOGEN

6. Julia gemmer sig

 

Den lille JULIA er skabt af forfatterparret Eva Eriksson og Lisa Moroni, der også er mor og datter, og bøgerne om den lille pige, bygger på en virkelig Julia, nemlig Moronis datter. I JULIA GEMMER SIG leger mor og Julia sammen under dynen og gemmer sig med hunden Soda. Men hvis de alle sammen gemmer sig på samme tid, hvem skal så finde dem? Sød hverdagskomik som det lille barn kan spejle sig i.


Julia gemmer sig
af Eva Eriksson og Lisa Moroni
Udgivet d. 5. september 2016
Fra 1 år
KØB BOGEN

Hvis du gerne vil have endnu flere forslag til julegaver, så skriv til os på Facebook. Vi kender bøgerne som vores egen baglomme.