Hvad gør en billedbog god? Både ord og billeder! Den store misforståelse i forhold til billedbøger er, at når der ikke er så meget tekst i bogen, så er det nok ikke så vigtigt, hvad der står. Men det er det. Det er jo ikke alle bøger, du og dit barn gider læse igen, vel?

Her er 6 fine billedbøger, hvor historien og illustrationerne spiller sammen, og fænger det lille barns interesse. Forbered dig selv på at høre glædesråbet: IGEN!

 


1. Lille frø bygger rumraket

Jakob Martin Strids længe ventede fortsættelse til LILLE FRØ, en af de største billedbogssuccesser i nyere tid. I LILLE FRØ BYGGER RUMRAKET sender Frøfar ved et uheld hele familien af sted på eventyr mellem stjernerne. På en fremmed planet må frøfamilien hjælpe rumvæsnerne ud af en slem knibe – og det bliver Frømor, der finder en (lækker) løsning på det hele.


Lille frø bygger rumraket
af Jakob Martin Strid
Udgivet d. 2. december 2016
Fra 3 år
KØB BOGEN

2. Hittegods

hittegods_13stille-hav

 

Oliver Jeffers er kendt for sine skæve historier og poetiske billeder. I HITTEGODS dukker en pingvin op – ud af det blå – på en lille drengs dørtrin. Er den blevet væk hjemmefra? Den lille dreng sætter sig for at hjælpe pingvinen hele vejen hjem til Antarktis, men da de to nye venner når frem, går noget op for drengen. Måske var pingvinen slet ikke blevet væk – måske ledte den efter nogen, og måske havde den fundet ham.


Hittegods
af Oliver Jeffers
Udgivet d. 1. august 2016
Fra 3 år
KØB BOGEN

3. Palle alene i verden 

 

En ægte klassiker, der har fænget børn og voksne siden den første gang udkom i 1942. For tænk, hvis du var helt alene og kunne gøre alt, der passede dig. Ja tænk… Måske er det slet ikke så sjovt igen. Det når Palle i hvert fald frem til. Hverken slik, penge eller sporvognsture er meget værd, hvis man ikke har nogen at dele med. Bogen er med i den ny serie GYLDENDALS ORIGINALE BILLEDBOGSKLASSIKERE.


Palle alene i verden
af Jens Sigsgaard
Illustreret af Arne Ungermann
Udgivet d. 27. oktober 2016
Fra 4 år
KØB BOGEN

4. Prinsessen der altid havde ret

 

Kender du det dér med altid at have ret? Nej? Jamen, så er du lige som alle andre mennesker. Altså bortset fra prinsessen i Kim Fupz Aakesons moderne eventyr. Alle prinserne giver altid prinsessen ret, og alle vil de giftes med hende. Der er nemlig et helt halvt kongerige på spil! En dag siger en mus dog prinsessen midt imod. Er hun mon gladere for sandheden fra en mus end løgne fra alverdens prinser?


Prinsessen der altid havde ret
af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Siri Melchior
Udgivet d. 17. august 2016
Fra 3 år
KØB BOGEN

5. Jeg elsker dig hest!

 

Da Stine er 1893 dage gammel, stikker hun af hjemmefra. Hun ved ikke helt, hvor hun skal hen. Men da hun ser en hest på en mark, er det kærlighed ved første blik. Hesten kommer hen til hende… og bider knappen af hendes jakke og går. Stine er knust. Hvordan skal hun vinde hestens venskab? JEG ELSKER DIG HEST! er en dejlig historie om det stærke bånd, der kan være mellem børn og dyr.


Jeg elsker dig hest!
af Zenia Johnson
Illustreret af Stine Spedsbjerg
Udgivet d. 19. maj 2016
Fra 3 år
KØB BOGEN

6. Stormhvalen
mustread_stormhvalen

 

Drengen Louie bor alene med sin far ved kysten. Faren er fisker og væk det meste af dagen, så Louie er meget alene. Efter en voldsom storm opdager Louie en lille hval, der er skyllet op på stranden. Han ved, at han må handle hurtigt, hvis hvalen ikke skal dø, og det lykkedes ham at bugsere den hjem i familiens badekar. Da Louies far kommer hjem og opdager hvalen, indser han, at der måske er mere, han har overset.


Stormhvalen
af Benji Davies
Udgivet d. 1. august 2016
Fra 3 år
KØB BOGEN

 

 


Hvis du gerne vil have endnu flere forslag til julegaver, så skriv til os på Facebook. Vi står klar til at hjælpe!