Fald til ro sammen – forælder og barn – med en god bog. Er det ikke noget af det bedste? Det synes vi i hvert fald. En god højtlæsningsbog er ligesom en god familiefilm. Den fortæller en historie, som både voksne og børn tager noget med fra. Og som giver noget nyt for hver genlæsning.

De her højtlæsningsbøger vil give stof til eftertanke, grin og spænding til både læseren og lytteren.

 


1. Skovpigen Skærv

 

Kim Leines første børneroman er en bister, men smuk fortælling om et barn, der må klare sig selv. Skærv bliver efterladt i skoven, da hendes forældre bliver tvunget til forlade deres hjem og tage af sted for at arbejde på fyrstens slot. Det er en historie om naturens forunderlighed, et barns utrolige overlevelseskraft, og om hvad fortællinger overhovedet er – hvad historier giver os alle sammen.


Skovpigen Skærv
af Kim Leine
Illustreret af Peter Bay Alexandersen
Udgivet d. 31. oktober 2016
Fra 7 år
KØB BOGEN

 


2. Den illustrerede Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

 

Dette andet bind i den illustrerede udgave af Harry Potter-bøgerne lever på alle måder op til det meget anmelderroste første bind. Jim Kay er en vidunderlig illustrator og en historiefortæller i sin egen ret, og hans smukke tegninger til J.K. Rowlings moderne klassiker skaber en bog, der er et flot bidrag til enhver families reol.


Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
af J.K. Rowling
Illustreret af Jim Kay
Udgivet d. 6. oktober 2015
Fra 8 år
KØB BOGEN

 


3. Vinden i piletræerne

vinden-i-piletraerne

 

Muldvarpen, Tudse, Vandrotten og Grævlingen udgør det excentriske persongalleri i Kenneth Grahames VINDEN I PILETRÆERNE, som mange måske husker fra børnefjernsyn. De går på te-visit hos hinanden og sejler omkring på den dovne flod. Historierne emmer af engelsk natur og er eviggyldige fortællinger om venskab, opdagelser og eventyr. Denne udgave har fået flotte, nye illustrationer af David Roberts.


Vinden i piletræerne
af Kenneth Grahame
Illustreret af David Roberts
Udgivet d. 18. maj 2016
Fra 6 år
KØB BOGEN

 


4. Rasmus på farten

 

Med Astrid Lindgren får du sjældent en historie, du bliver skuffet over, og RASMUS PÅ FARTEN er ingen undtagelse. Det er en af Lindgrens mindre kendte børneromaner, men den rummer al det bedste fra hendes univers. Den forældreløse Rasmus stikker af fra børnehjemmet for at finde en ny far og mor, der vil have ham. På farten møder han vagabonden Paradis-Oskar, og de to kommer på et spændende eventyr.


Rasmus på farten
af Astrid Lindgren
Illustreret af Kirsten Raagaard
Udgivet d. 4. november 2016
Fra 7 år
KØB BOGEN

 


5. Verdens bedste Peter Plys

 

VERDENS BEDSTE PETER PLYS er netop udkommet i anledning af Peter Plys 90-års fødselsdag og indeholder tre helt nye historier om verdens bedste bjørn – skrevet som hyldest til A.A. Milne af nogle af Englands bedste børnebogsforfattere. Plys uddeler underfundig livsvisdom til store og små, og disse nye historier giver bjørnen videre til de næste generationer. Bogen er en del af et 90-års jubilæumssæt med tre bøger


Verdens bedste Peter Plys
af Peter Bright, Brian Sibley og Jeanne Willis
Illustreret af Mark Burgess
Udgivet d. 17. oktober 2016
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


6. Elise og den brugte hund

 

En smuk historie om når et barn savner en forælder, men også en historie med al den humor Bjarne Reuter er kendt for. Elises mor arbejder på et byggeprojekt i Brasilien og har været længe væk. Elises far trøster sin datter ved at opfylde hendes største ønske: en hund. Men familien har ikke så mange penge, så de køber hunden brugt. Og det viser sig, at den har oplevet lidt af hvert. Og ja, så kan den tale!


Elise og den brugte hund
af Bjarne Reuter
Illustreret af Kirsten Raagaard
Udgivet d. 12. maj 2014
Fra 6 år
KØB BOGEN

 


Hvis du gerne vil have endnu flere forslag til julegaver, så skriv til os på Facebook. Vi har masser af bøger i ærmet.