Noget af det vigtigste for børns egen læsning er, at de får bøger, der interesserer dem og taler til deres personlighed. Her er vores bud på, hvilke bøger, der vil være et godt match til tween-læseren i dit liv.

Og husk, hvis du ikke kan finde en beskrivelse, der passer på din tween, så skriv til os på Facebook, vi har flere forslag til gode boggaver.

Til den, der bedst kan lide bøger med bold i

tween1

 1. Serien om DREAMTEAM indeholder 9 bøger og kan med rette kaldes en fodboldklassiker. Drengen P og hans familie flytter til Barcelona og så begynder det helt store fodboldeventyr.
 2. FC FODBOLDVENNER er god til de læsere, der lige har fået styr på bogstaverne, fordi den har korte letlæselige sætninger. Valde og Ronaldo er bedste venner og er (selvfølgelig) begge helt vilde med fodbold.
 3. MARADONAS MAGI blander det overnaturlige med dramaet på grønsværen. Drengen Mikke er en middelmådig spiller, men da han på en rejse får fingre i Maradonas gamle anførerbind, får han pludselig utrolige evner.

Til den, der foretrækker historier om venskab

tween2

 1. ANEMONE og hendes tre veninder har et stærkt venskab, der dog til tider bliver sat på prøve af konflikter, misforståelser og uenigheder. Men pigerne forstår – som regel – også at løse konflikterne selv.
 2. ASTA er en god serie til helt nye læsere. Bøgerne handler om Asta på 8 år og hendes hverdag med skolen, forældrene, den fjollede lillebror og ikke mindst hendes bedste veninde Fanny.
 3. THE OH MY GODZ handler om pigebandet af samme navn og alle deres oplevelser med hinanden, med drenge og selvfølgelig med musikken. Cool bøger til børn, der elsker MGP.

Til den, der gerne vil grine højt og længe

tween3

 1. WIMPY KIDs hovedperson Greg er en rigtig anti-helt, der aldrig rigtig har heldet med sig.  Han ved, han er født til storhed og berømmelse, men må henslæbe sit liv på en skolebænk, indtil resten af verden også får øje på hans talent.
 2. Andy og Terry bor i EN TRÆHULE PÅ 13 ETAGER, og det er verdens vildeste træhule. Den har pool, akvarium og et underjordisk laboratorium. I træhulen kan alting ske!
 3. I BALLADEKLUBBEN flytter Miles til kedelige Yawnee Valley og beslutter sig for, at han vil være den bedste ballademager på sin nye skole. Men der er et problem. Skolen har allerede en ballademager, og han er god. Virkelig god.

Til den, der elsker u-u-uhyggelige historier

tween4

 1. GÅSEHUD er ganske enkelt en brandgod børnegyser-serie fra 90’erne, hvor børn nærmest stod i kø, når en ny bog udkom hver den 13. i måneden. Rent guf til alle horror-fans.
 2. Serien HJEMSØGT handler om Isabella, der går i niende klasse. Sammen med sin familie flytter hun ind i byens gamle købmandsgård, hvor det hurtigt viser sig, at loftet gemmer på en dyster hemmelighed.
 3. I serien ZOMBIERNE er der udbrudt en frygtelig virus, som dræber mennesker, og skaber monstre. Elias har lovet at passe på sin lillesøster Emma. Men hvordan skal de overleve zombiernes natlige overfald?

Til den, der har en ven med en ægte hestehale

tween5

 1. Alletiders islænder SIGGE har galopperet sig ind i læserhjerterne på hesteglade børn gennem flere år, og den længe ventede bog nummer 14 er på vej og kommer i 2017.
 2. PONY & CO er en populær serie om tre forskellige piger og deres hverdag med heste, skole, drenge og hinanden – fortalt med varme og humor.
 3. De hesteglade veninder Effie og Luffe danner en hemmelig klub, som de kalder UFO-klubben. Det står for Underlige FOrnavne. Det kan nemlig godt være svært at skille sig ud, og så er det godt at være to.

Til den, der kan lide dimser og fremtidsvisioner

tween6

 1. LURIDIUMSTYVEN er et actionbrag af en roman, der følger drengen William Wenton, der lever under dække med sine forældre i Norge. Men hvem skjuler de sig for, og hvorfor er William overmenneskelig god til at knække koder?
 2. MAG O’NEAL har sin egen robot, som kæmper mod andre robotter i turneringer. Mag håber, de kan komme med til sæsonfinalen for de otte bedste robotter, men under en kamp sker der noget mystisk.
 3. DOKTOR Z er en sjov serie om vennerne Viggo og Mylle og deres eventyr med den skøre professor Doktor Zakarov. Der er fart over feltet i bøgerne, der er fyldt med tidsmaskiner, rumvæsner, varulve, superskurke og meget mere.

Til den, der lever sig ind i fantastiske verdener

tween7

 1. Aya og Nolis forældre er forsvundet, og de to søstre må kæmpe sig igennem ukendt land for at sikre feernes overlevelse. FEERNES Ø er en magisk fortælling om kærlighed, mod og om at finde sin egen styrke.
 2. PIGEN FRA HAVET er en spændende serie om pigen Svava, som bor i et lille ø-samfund. Hendes fortid er ukendt, for hun blev fundet på stranden som en helt lille pige. Øboerne mistænker, at hun har overnaturlige kræfter.
 3. ZONEN foregår i en nær fremtid, hvor fortiden er tabu. Ona og Jos trodser forbuddet og begiver sig ind i Zonen for at finde ting fra Tiden Før. Men det er farligt, og snart må børnene kæmpe for at overleve.

Til den, der løser mysterier mellem linjerne

tween8

 1. MESTERTYVEN VIPS er god til at stjæle og et naturtalent til parkour, hvilket giver hendes far mange bekymringer. Da hun kommer i besiddelse af et ældgammelt indiansk totem, kommer hun dog først rigtig i problemer – og får brug for alle sine evner.
 2. De tre piger Pelle, Siri og Tyra har altid styr på alting i deres omgivelser. Særligt hvis der er noget mystisk på færde. PIGER PÅ SPORET er rigtige børnedetektivhistorier med hovedpersoner, der har mod og handlekraft.
 3. 2620 er to tempofyldte bøger fra Københavns vestegn om tolvårige Viggo og hans ikke helt almindelige dagligdag. Han aner ikke, hvad han roder sig ud i, da han finder en sort sæk med penge gravet ned i skoven.