MIRJA er en ny serie til de tweens, der sætter pris på at læse om venskaber og konflikter med venner og familie – tilsat et drys magi og eventyr.

Alfepigen Mirja har det ikke altid let med de andre i alfekolonien, og hun føler sig tit udenfor. I første bind i serien, DE NYE VINGER, kommer hun så meget op at toppes med de andre, at hun stikker af.

Ude i skoven opdager hun noget skræmmende. En ræv har taget en fuglemors unger som gidsler og prøver nu at afpresse fuglen til at afsløre, hvor alfekolonien er. Mirja må advare de andre – og hurtigt. Men vil de overhovedet lytte til hende?

I bind to, DRØMMESTENEN, har Mirja fået ansvaret for at passe sine to yngre brødre, mens deres mor er på markedet. Men da Mirja er ude et øjeblik, forsvinder brødrene, og det er næsten ikke engang det værste. Måske har hun bragt hele kolonien i fare…

MIRJA-bøgerne henvender sig til tweens, der godt kan lide at læse om venskaber og mod, og det at føle sig lidt usikker på sig selv og tilværelsen – det hele fortalt i alfernes eventyrlige verden.

Bøgerne er skrevet af Gunvor Ganer Krejberg (f. 1973), cand.mag. i litteratur og kunsthistorie. Forfatteren, der har flere børnebøger bag sig, er bosat i Aarhus.


Mirja 1Mirja 1 – De nye vinger
Af Gunvor Ganer Krejberg
Illustreret af Rebecca Bang Sørensen
Udgivet d. 8. marts 2017
Fra 8 år
KØB BOGEN

 


Mirja 2 - drømmestenenMirja 2 – Drømmestenen
Af Gunvor Ganer Krejberg
Illustreret af Rebecca Bang Sørensen
Udgivet d. 8. marts 2017
Fra 8 år
KØB BOGEN

 


 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«