Nogle gange opfører fædre sig helt umuligt, og så må døtre gøre deres bedste for at muntre dem op. Men hvad er kuren mod far-blues? Fodbold, smøger eller kaffe?

Far er sur. Virkelig sur. Han sidder bare og skumler og vil slet ingenting. Det er ellers ikke opmuntring fra datterens side, der mangler:

Vil far lege med Lego? Det vil far ikke.

Det kan være, at far trænger til et glas rødvin? Et glas rødvin hjælper altid lidt på humøret. Men far er stadig sur.

Det kan være, at far vil se en fodboldkamp? Det vil han gerne! Åh nej … Randers scorede igen. Nu taber SønderjyskE … Far smider skoen! Nu er far endnu mere sur …

Gode råd er dyre i denne bog af Philip Ytournel til de alleryngste læsere. Ytournel (f. 1972) er kendt som tegner for Politiken, hvor hans bidende satire ofte sætter en fed streg under det moderne samfunds absurditeter. Men i FAR ER SUR er det familien, og ikke mindst farens følelser, der er under lup.

For det er en gammel sandhed, at alle kan have en dårlig dag, men måske er det en lige så gammel sandhed, at den bedste medicin mod far-blues er døtres kærlighed.

Find forfatteren på Facebook og Twitter under navnet @ytournel.


Far er surFar er sur
af Philip Ytournel
Udgivet d. 9. februar 2017
Fra 1 år

 

KØB BOGEN

 

 


 

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«