Filosofisk billedbog med kunstnerisk kvalitet. Den amerikanske debutant Brendan Wenzel har skrevet en mulig børneklassiker.

Katten gik gennem verden med knurhår, ører og poter …

ALLE SÅ EN KATs rytmiske anslag vender tilbage bogen igennem og minder læseren om udgangspunktet: en kat i verden.

Og det er en nødvendig påmindelse. For undervejs ser man en sød kat, en ækel kat, en ovenfra-kat, en sløret kat, en sort-hvid-kat – og talrige flere versioner af selvsamme kat med knurhår, ører og poter.

Med minimalistisk elegance fortæller debutanten Brendan Wenzel historien om, at virkeligheden afhænger af øjnene, der ser. Det er derfor en dreng, der ser en sød kat, en hund, der ser en ækel kat og så videre.

Læseren må til slut spørge sig selv: læste jeg egentlig en historie om en kat, eller alle de, der så katten?

Brendan Wenzel er illustrator og engageret i naturbevarelse. Han samarbejder ofte med organisationer, der har som mål at beskytte klodens dyre- og planteliv. Se mere af hans kunst på: brendanwenzel.info.


Alle så en kat
af Brendan Wenzel
Udgivet d. 30. august 2016
Fra 2-5 år
KØB BOGEN

 

 


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«