J.K. Rowlings Harry Potter-historier er etablerede som en del af børnenes litteraturkanon, og med Jim Kays imponerende illustrationer er denne serie svær at modstå som en investering til bogreolen.

En hel generation og deres forældre er vokset op med Harry Potter-bøgerne og kan historierne om drengen, der ikke kunne slås ihjel udenad. Siden er flere og flere læsere kommet til og har kastet sig helhjertet og hovedkulds ind i J.K. Rowlings magiske verden.

HARRY POTTER ILLUSTRERET udgør i den forbindelse både et samleobjekt for Potter-hovederne, der har læst historierne, men også må eje, hvad der kun kan beskrives som et overdådigt projekt fra Jim Kays hånd. Og samtidig en indgang til nye læsere, der først nu stifter bekendtskab med Potter-universet.

I den illustrerede HARRY POTTER OG HEMMELIGHEDERNES KAMMER vender Harry tilbage til Hogwarts efter en forfærdelig sommer hos familien Dursley. Og også dette andet skoleår skal vise sig begivenhedsrigt.

Skræmmende og mystiske angreb finder sted på skolen, og Harry står igen overfor ondskaben og fjender, der bevæger sig i skyggerne. Hemmelig-hedernes Kammer er blevet åbnet, og et gruopvækkende uhyre sat fri.

Jim Kay modtog i 2012 den prestigefulde illustratorpris the Kate Greenaway Medal for sine tegninger til MONSTER af Patrick Ness. Han blev i 2013 udvalgt som illustrator til Harry Potter-bøgerne, hvoraf én nyillustreret bog vil blive udgivet om året. Dette er andet bind i rækken.


Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer – Illustreret udgave
af J. K. Rowling
Illustrator: Jim Kay
Udgivet d. 6. oktober 2016
Fra 8 år
KØB BOGEN
DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«