Fælles ansvar for måltiderne i hverdagen er både en ambition og en drøm i mange familier. Det er samtidig en af de bedste måder, et barn kan lære, hvordan man laver god mad, og hvad det gør for kroppen.

Far og mor kommer træt hjem fra arbejde en ganske almindelig torsdag, men se! Hvad er nu det? Gryden simrer på kogepladen, duften breder sig gennem stuerne, og bordet er dækket.

Mange børn synes, det er sjovt at lave mad og vil ofte gerne hjælpe til i køkkenet. Med MADDAG gør forfatter og ernæringsekspert Christine Erritzøe det let for børnene at komme i gang i køkkenet – og tilmed klare det hele selv.

MADDAG indeholder børnevenlige opskrifter, der hver har et visuelt (lækkert) overblik over ingredienserne i retten, en liste med hvilke køkkenredskaber, der skal bruges, og en trin for trin-guide, der bringer barnet lige fra håndvask til servering.

Christine Erritzøe, der underviser i madkundskab, kommer også omkring god køkkenhygiejne, kostråd, og hvad proteiner, kulhydrater og fedt egentlig er for nogle størrelser, så barnet også bliver lidt klogere på det, familien putter i munden.

MADDAG indeholder opskrifter på aftensmad, dip og dressinger, brød og søde sager, eftermiddagssnacks og endelig den store weekendbrunch med guf til hele familien.


maddagMaddag – Masser af mad du selv kan lave
Af Christine Erritzøe
Illustreret af Jepser Glyrskov
Udgivet d. 6. april 2017
Fra 8 år
KØB BOGEN

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«