Hundene Max og Bella oplever hverdagens førstegange i børnehøjde. Når de tager bussen alene (i den forkerte retning!), og når de har første skoledag

Det kan måske være svært for voksne mennesker at huske, hvor intens en oplevelse det kan være at tage bussen. At huske, at man faktisk har øvet sig på alle de ting, man gør hver dag.

Hundene Max og Bella oplever hverdagens dramaer, som de ser ud og føles for en 4-6-årig. Hvad sker der, når man står på en bus, alene, og man pludselig ikke kan kende det, man ser uden for vinduet. Hvem kan hjælpe?

Hundene ender i MAX OG BELLA TAGER BUSSEN ved »verdens endestation«, fordi de har taget den i den forkerte retning. Men monstro ikke der er hjælp at hente, hvis man spørger en voksen?

Max og Bella
Fra: “Max og Bella tager bussen”

I MAX OG BELLA SKAL BEGYNDE I SKOLE er det en anden skelsættende førstegangsoplevelse, forfatter Tove Krebs Lange tager fat i. Hvad foregår der inde i barnets hoved, når det får at vide, at det skal forlade børnehaven ogbegynde et helt nyt sted med krav, det ikke kender til?

»’Alle spørger hele tiden, om jeg glæder mig,’ siger Bella. ’Men jeg ved ikke, om jeg glæder mig. Hvad hvis læreren skælder ud, eller der er nogen, der driller?’«

Begge bøger tager børns følelsesliv seriøst og skaber udgangspunktet for at gøre førstegangsoplevelser til trygge oplevelser.

 


Max og Bella skal begynde i skole
af Tove Krebs Lange
Udgivet d. 4. april 2016
Fra ca. 3 år
KØB BOGEN

 

 

Max og Bella tager bussen
af Tove Krebs Lange
Udgivet d. 4. april 2016
Fra ca. 3 år
KØB BOGEN
DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«