Lige om lidt har mange børn rigtig meget læsetid. Det er nemlig skolernes efterårsferie. Ligegyldigt om du også har ferie, eller skal afsted på arbejde, har vi fundet 6 bøger til 5 forskellige aldre, der er dit og dit barns læsetid værd.

 

1. Til de alleryngste læsere under 3 år

JULIA er en ny serie af småbørnsbøger med et meget bedårende barn som hovedperson. Bøgerne har hyggelige tegninger og beskæftiger sig med det lille barns hverdag. I bogen JULIA HENTER STRØMPER når Julia næsten at hente hele klædeskabet, før strømperne endelig bliver fundet.


Julia henter strømper
af Eva Eriksson og Lisa Moroni
Udgivet d. 5. september 2016
Fra 1-3 år
KØB BOGEN

 

 


2. Til små børn fra 3 år

LILLE FRØ BYGGER RUMRAKET er en ny historie om Jakob Martin Strids elskede figur, den frække Lille Frø. I den nye bog sender frøfar ved et uheld hele frøfamilien på rumfart, og da de ender på en fjendtlig planet, er der ikke andet for, end at frømor må kagebage familien ud af krisen.


Lille frø bygger rumraket
af Jakob Martin Strid
Udgivet d. 10. oktober 2016
Fra 2-5 år
KØB BOGEN

 

 


3. Til de lidt ældre børn fra 5 år

Kattehelten Pelle Haleløs vender tilbage og kommer på nye eventyr i bogen HISTORIER OM PELLE HALELØS. Pelle insisterer på at være sød, selv når mestermobberen, katten Mons, er efter ham. I de nye historier kommer vi blandt andet med til det spændende talentshow Kattepulten.


Historier om Pelle Haleløs
af Åsa Rönn og Michael Rönn
Udgivet d. 10. oktober 2016
Fra 5-9 år
KØB BOGEN

 4. Til højtlæsning for børn fra 8 år

Den illustrerede udgave af HARRY POTTER OG HEMMELIGHEDERNES KAMMER er en rigtig god måde for børn og voksne at dele Potter-universet. Teksten kan godt være for svær for en 8-årig at læse selv, men sammen med far eller mor og med Jim Kays smukke illustrationer, er det perfekt.


Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
af J. K. Rowling
Illustreret af Jim Kay
Udgivet d. 10. oktober 2016
Fra 8 år
KØB BOGEN

 


5. Til selvlæsning af børn fra 8 år

Den 4. bog i den populære serie om pigen Anemone og hendes veninder er netop udkommet. I ANEMONE OG DEN BLÅ KAT skal Anemone både overbevise sin modvillige mor om, at de skal have en kat, og så møder hun også den søde dreng Oliver, der pludselig er meget interessant…


Anemone 4 – Anemone og den blå kat
af Lene Møller Jørgensen
Illustreret af Stine Rosenberg Schmidt
Udgivet d. 3. oktober 2016
Fra 8 år
KØB BOGEN

 


6. Til selvlæsning af børn fra 10 år 

Caw besejrede i den 1. bog i serien den farlige Spindemand, men i den 2. bog er en ny, stærk skurk dukket frem fra skyggerne. Fluernes Moder ser alt, og hun er på udkig efter Caw. Serien foregår i et dystert og magisk univers, hvor drengen Caw, som det sidste overlevende vildvæsen, er truet fra flere sider.


Vildvæsner 2 – Fuglehæren
af Jacob Grey
Oversat af Elisabeth Kiertzner
Udgivet d. 3. oktober 2016
Fra 10 år
KØB BOGEN

 

 


Rigtig god efterårslæsning! Og husk, hvis du ikke fandt en bog, der passede lige præcis til dig og dit barn, kan du altid bede om flere læsetips på vores facebookside. Vi vil elske at snakke bøger med dig.