Super håndbog til alle små, glade gartnere og deres forældre. Trin for trin-guide fra jord til bord (inklusiv opskrifter)

Familiens egen køkkenhave, hvor gulerødderne er blevet sået, hevet op af mulden og spist. Enten med det samme efter en hurtig afbørstning, eller senere ved middagsbordet. Det er nok en drøm, mange forældre deler med deres børn. Som forfatterne skriver i deres forord:

»Når du trækker din første, sprøde gulerod op, sætter tænderne i en solmoden tomat eller spiser mos, som er lavet af kartofler, du selv har dyrket – så vil du føle dig både stolt og meget rig.«

Min lille køkkenhave
Fra: “Min lille køkkenhave – dyrk, høst, spis”

I MIN LILLE KØKKENHAVE får familien alle redskaberne til at komme i gang med at dyrke sin egen mad.

Bogen er spækket med billeder og tegninger, der viser, hvordan man gør, og hvad man får ud af det:

Alt fra så-periode, hvor meget lys og vand, hvor langt planterne skal være fra hinanden med mere, indtil vi når til selve spisningen.  Her er også enkle opskrifter med, der hylder grønsagernes forskellige smage.

Kartofler, jordbær, hestebønner – i alt 14 forskellige af køkkenhavens bedste planter bliver præsenteret i bogen, der er skrevet i et sprog, der kan læses fra 8 år.

Klar. Parat. Dyrk, høst, spis!

Få bogens opskrift på gulerodskage her

Min lille køkkenhave
Fra: “Min lille køkken have – dyrk, høst, spis”

 


Min lille køkkenhaveMin lille køkkenhave – dyrk, høst, spis
af Bella Linde & Vanja Sandgren
Udgivet d. 5. april 2016
Fra ca. 8 år
KØB BOGEN
DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«