En fodboldgyser må siges at være en sjælden genre – når man taler bøger og ikke det seneste opgør i superligaen. En sjælden OG særligt nervepirrende genre.

Tænk, hvis du fandt et par fodboldstøvler i klubbens glemmekasse, der med et trylleslag forvandlede dig fra en middelmådig spiller til en spiller med kurs direkte mod FC Barcelona og evig fodboldberømmelse.

Og tænk, hvis selvsamme vidunderstøvler var besatte af en ond ånd, der ikke bare gjorde dit spil fremragende, men også forvandlede dig til en voldelig, afstumpet galning.

Det viser sig, at hovedpersonen Mathias, kun er det seneste offer for fodboldstøvlernes forbandelse. Og ligegyldigt hvad Mathias gør for at slippe af med støvlerne, dukker de op igen. Ligesom de onde drømme, der er begyndt at plage Mathias om natten: Hvem er Søren? Og hvordan endte han på sporet foran toget?

Kun venskabet med holdkammeraten Simon og hans storebror, som alle siger er sindssyg, men som i virkeligheden også er offer for spøgelset, kan redde Mathias nu …

Præmissen for Kristoffer Jacob Andersens fodboldgyser er klar og let at identificere sig med, hvis man er et barn, der er bidt af fodbold, og som drømmer om den store sportskarriere. Samtidig er det en alletiders spøgelseshistorie.

Kristoffer Jacob Andersen debuterede i 2011 med ERIK JERNHÅND og har siden skrevet en række børnebøger – heriblandt flere i gysergenren.


FC Genfærd
af Kristoffer Jacob Andersen
Udgivet d. 16. september 2016
Fra 9 år
KØB BOGEN

 

 


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«