En pige med helt særlige talenter. Vild action, tunge temaer og en stjålet computer. En udfordrende fysisk research i hemmelige tunneller, over høje huse og under et indbrud. Sådan får du Olsen Banden til at møde Indiana Jones og en mestertyv på 13 somre. Og sådan blev L.G. Jensens bøger om MESTERTYVEN VIPS til.

Det kan godt være svært at være god, når det, man er god til, i virkeligheden er slemt. Sådan er det for 13-årige Karoline. Hun har kælenavnet Vips – og ikke uden grund. Hun er hurtig, klog, dygtig til parkour og lidt for fingernem. Faktisk er det en decideret mestertyv, vi møder i forfatterens trilogi, der foreløbigt tæller to bind. Og tilblivelsen gav langt fra sig selv.

»Min computer blev stjålet, så der røg et halvt års intensivt arbejde. Det satte mig selvfølgeligt voldsomt tilbage, men til gengæld dukkede nye idéer op imens,« fortæller L.G. Jensen om bøgerne, hvis univers låner fra både naturreligioner, nordisk mytologi, moderne myter og religioner, der bliver sat sammen på nye måder.

Hun er hurtig, klog, dygtig til parkour og lidt for fingernem. En decideret mestertyv.

Alt sammen med Vips i midten af det hele. For hvor kommer hendes talenter fra, og hvad skal den stærke pige bruge dem til? På flugt, på farten og med politiet og forbrydere i hælene. Og med hovedpersoner, der må træffe svære valg.

»Det er ikke kun historien om en frustreret teenager, der bliver international berygtet mestertyv. Det er også historien om hendes baggrund og familie og ’de grå herrer’, som bevogter alt det, vi andre vil kalde for overnaturligt, « siger L.G. Jensen, som i sin omfattende research samarbejdede med både Århus Domkirke, ARoS, en professor, en datamatiker, to teologer – og en ”urban explorer”, som inviterede ham med på et ”indbrud” i en bygning.  Hvorfor? For at kunne sætte sig i hovedpersonen Vips’ sted.

L.G. Jensen er lige nu i gang med tredje bind af fortællingen om MESTERTYVEN VIPS.


Mestertyven Vips 2 – Mimers brønd
af LG Jensen
Udgivet d. 2. marts 2016
Fra ca. 10 år
KØB BOGEN