Der findes mange fodboldbøger på hylderne, så hvilken skal du vælge? Her er fire stærke bud.

1. Dreamteam

Fra: “Dreamteam 1 – Mod nye mål” / Illustration: Rasmus Jensen

Den anmelderroste forfatter Glenn Ringtved har skrevet, hvad man – uden at overdrive – kan kalde en rigtig fodboldklassiker. DREAMTEAM-serien har 10-års jubilæum og ser med nye tegneseriestriber af Rasmus Jensen bedre ud end nogensinde før.

I MOD NYE MÅL, den første bog i DREAMTEAM-serien, møder vi drengen Andreas, kendt som P. Han er lige blevet udtaget til regionsholdet, da hans far og mor beslutter, at de skal flytte til Spanien i et år. Kan man forestille sig en dårligere timing?

Alle ni bøger i DREAMTEAM-serien er skrevet i et let sprog og er pakket med drama og humor.


Dreamteam 1 – Mod nye målDreamteam 1 – Mod nye mål
af Glenn Ringtved
Illustreret af Rasmus Jensen
Udgivet d. 28. januar 2016
Fra ca. 9 år
KØB BOGEN

 


2. Maradonas magi

Fra: “Maradonas mål” / Illustrator: Andreas Erstling

MARADONAS MAGI er en helt ny fodboldserie, der kombinerer spændingen fra stadion med solide venskaber, kærlighedsforviklinger og magi.

Mikke er en middelmådig fodboldspiller, men da han på en ferie køber Maradonas gamle anførerbind af en mystisk mand i en skummel baggård, får han pludselig magiske evner på banen. Samtidig må Mikke tackle sin forelskelse i den smukke Kari, der dater den brutale angrebsspiller Sondre fra det rivaliserende hold.

MARADONAS MAGI er skrevet af Arild Stavrum, der udover at være forfatter også har spillet på det norske landshold.


Maradonas magi 1 – Maradonas magi
af Arild Stavrum
Illustreret af Andreas Erstling
Udgivet d. 29. februar 2016
Fra ca. 8 år
KØB BOGEN

 


3. FC Fodboldvenner

Fra: “FC Fodboldvenner 2 – De nye støvler” / Illustrator: Lars Horneman

Ronaldo er en dreng på 10 år med fodbold i blodet. Han ånder og lever for spillet, men i starten af FC FODBOLDVENNER  – er han hjemmebaneløs og uden holdkammerater. Det er sommerferie, og han har kun sin lillesøster at spille med.

Heldigvis viser det sig, at deres nye nabo har et barnebarn, Valde – der holder sommerferie hos sin morfar og er ligeså bidt af en gal fodbold som Ronaldo. Og for at det ikke skal være løgn, får de lov til at omdanne den lige så fodboldglade morfars have til en træningsbane. Spillet kan begynde…

FC FODBOLDVENNER af Lars Bøgeholt Pedersen er fyldt med seje fodboldillustrationer tegnet af Lars Horneman.


FC Fodboldvenner 1 – Ronaldo og Valde
af Lars Bøgeholt Pedersen
Illustreret af Lars Horneman
Udgivet d. 10. juli 2012
Fra ca. 8 år
KØB BOGEN

4. Verdens største fodboldspillere

Fra: “Verdens største fodboldsspillere”

VERDENS STØRSTE FODBOLDSPILLERE er opslagsværket til dedikerede fodboldfans fyldt med masser af lækre fotos. Bogen om de allerstørste stjerner, hvor barnet kan læse alt om fodboldlegenderne Messi, Ronaldo, Zidane, Laudrup, Maradona, Pelé, Schmeichel og mange flere.

Få besvaret spørgsmål som: Hvem har scoret flest mål? Hvor meget ville det koste at købe Messi til sit drømmehold? Og læs om de berømteste øjeblikke, og sjove og ukendte facts.

VERDENS STØRSTE FODBOLDSPILLERE er skrevet af Ole Sønnichsen, der har skrevet masser af fodboldbøger for både børn og voksne.


Verdens største fodboldspillere
af Ole Sønnichsen
Udgivet d. 3. november 2014
Fra ca. 8 år
KØB BOGEN