Allerede i dag er det i en lang række jobs en fordel at kunne kode. Det vil med al sandsynlighed kun blive mere udbredt i fremtiden. Men kodning er ikke kun nødvendig viden i det højteknologiske samfund, det kan også være en leg. Som i børnefagbogen SÅDAN KODER DU.

Mange forældre vil måske føle sig på dybt vand, når det kommer til ikke bare at skulle bruge en computer til at tjekke mails og gå på internettet, men faktisk få den til at arbejde for sig, skrive programmer og lave hjemmesider.

I bøgerne SÅDAN KODER DU og SÅDAN KODER DU. DE VOKSNES GUIDE får både barn og forælder nu mulighed for at lege sig ind i kodningens væsentlige univers.

Bøgerne er skrevet af den britiske forfatter Max Wainewright, der står bag over 20 lærebøger for børn om software. Hans programmer og websites har vundet priser, og han er tidligere lærer i skolens yngste klasser. Også den danske oversætter Kristian Langborg-Hansen har undervist både børn og voksne i programmering.

SÅDAN KODER DU er delt ind i kapitler, der trin for trin, giver barnet mulighed for på en sjov måde at bygge sin viden op og programmere selv – uafhængigt af om man bruger Mac eller PC. Og med guiden til de voksne kan forælderen være med på sidelinjen som sparringspartner.

SÅDAN KODER DU kan læses fra cirka 8 år.


Sådan koder du - trin for trinSådan koder du. Lær computerprogrammering trin for trin
Af Max Wainewright
Illustreret af Mike Henson
Oversat af Kristian Langborg-Hansen
Udgivet d. 3. marts 2017
Fra 8 år
KØB BOGEN
Sådan koder du - de voksnes guide
Sådan koder du. De voksnes guide
Af Max Wainewright
Illustreret af Mike Henson
Oversat af Kristian Langborg-Hansen
Udgivet d. 3. marts 2017
KØB BOGEN

 


 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«