Bedst som man var i gang med at lege, er det pludselig blevet tid til at få en kæreste. Ellers må man nemlig ikke være med i kærlighedsklubben … Gennemillustreret roman om de første trin ud af barndommen.

Mange vil nok have et barndomsminde om, da nogle af pigerne i klassen pludselig ikke ville med hjem og lege mere. Nu havde de travlt med andre ting (drenge), der skulle drikkes te i store mængder, og legetøjet blev gemt væk i skabet. Måske var man selv en de piger, måske så man lidt til fra sidelinjen.

Det øjeblik i livet har forfatter Sabine Lemire stillet skarpt på og fortæller i tæt samspil med Rasmus Bregnhøis muntre illustrationer historien om MIRA.

Og der er selvfølgelig ikke tale om ét øjeblik, eller ét skridt ud af barndommen. Tværtimod minder livet fra de omkring 8 til 12 år mere om en boogie-woogie – vi træder et skridt frem, og et tilbage, et skridt frem igen. Mira er splittet mellem gerne at ville lege med sin gode ven, Louis, og samtidig være med i den nye kærlighedsklub, som hendes anden gode ven, Naja, har stiftet med klassens seje pige. Men så skal man have en kæreste …

Kan Mira begge ting? Eller skal hun vælge mellem venskab og kærlighed, barndom og teenage-tilværelse? Findes der flere måder at blive ældre på?

Bogen er fyldt af de små øjebliksbilleder, som moderne tweens flittigt poster på Instagram. Billeder, der lige så ofte danner kontrast til virkeligheden, som de afbilleder den. Mira selv har taget springet ud i virkeligheden med sin egen instagram-profil med navnet @mira_lemire.


MiraMira #venner #forelsket #etårimitliv
Af Sabine Lemire
Illustreret af Rasmus Bregnhøi
Udgivet d. 24. maj 2017
Fra 8 år
KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«