Frygt og overtro. Regler og rygter. Og en pige, der blev fundet som lille på stranden med en ravmedaljon om halsen. Hvad kan dén, hvem er Svada, og taler rygterne om pigens overnaturlige kræfter sandt?  RAVMEDALJONEN og TÅGESKJOLDET er de to første bind i den nye fantasyserie PIGEN FRA HAVET.

I en verden af overtro og masser af regler for, hvordan piger skal opføre sig, lever Svada. Hun og de andre piger må hun ikke spejle sig, og hun må ikke bade, for så bliver guderne vrede. Til gengæld bliver hun holdt øje med og mistænkt for at være en havheks med farlige evner.

Men Svada finder sig ikke i hvad som helst. Og sådan er det ofte, når det er Bodil El Jørgensen, der står bag ordene. Hendes piger må gerne være rollemodeller for virkelighedens piger. De har nemlig brug for heltinder.

Hun husker kun, at han efterlod hende ravmedaljonen, og at hun skulle passe godt på den

»PIGEN FRA HAVET handler om at finde sin egen styrke, så på den måde er Svada en slags heltinde. Hun er stærk, og hun handler, når hun ryger ud i en masse konflikter i kampen for retfærdighed,« fortæller Bodil El Jørgensen, som fik idéen til historien på en gåtur ved havet ved Skagen.

»Jeg havde lyst til at skrive en historie om en pige med stærk tilknytning til havet. Jeg tænkte lidt på havfruehistorier, og så vidste jeg, at jeg ville skrive en historie om en pige, der leder efter sin far.«

For hvor Svadas far er, er der ingen, der ved. Heller ikke Svada.

»Hun husker kun, at han efterlod hende ravmedaljonen, og at hun skulle passe godt på den, « siger forfatteren, der slog igennem med krimiserien for børn, ESME OG IGOR, som er oversat til flere sprog.

Nu gælder det altså historien om Svada, det lille ø-samfund og en eventyrlig rejse mod sandheden om både halskæden og Svadas fortid.


Pigen fra havet
Pigen fra havet 1 – Ravmedaljonen
af Bodil El Jørgensen
Udgivet d. 30. september 2015
Fra ca. 10 år
KØB BOGEN