Juni er 11 – næsten 12 – og ikke rigtig en hestepige. Faktisk overhovedet ikke en hestepige, men hun begynder alligevel til ridning for at være sammen med sin eventyrlystne bedste veninde. Ny serie af Lin Hallberg, forfatter til de populære bøger om hesten Sigge.

Juni har – til sine forældres store frustration – afprøvet mange fritidsinteresser. Tennis, svømning, dans og listen fortsætter. Men den skeptisk (og lidt dovent) anlagte Juni har endnu ikke fundet noget, hun har holdt fast i. For faktisk vil hun helst bare være derhjemme med sin kat.

Ikke desto mindre har Juni en bedste veninde, Alba, og hun kaster sig altid over noget nyt. Hvis Juni vil være sammen med hende, må hun følge med. Det gælder også Albas seneste idé: ridning.

Denne gang er Juni dog virkelig udfordret, for heste kræver stor opmærksomhed, mod, disciplin og personlig autoritet. Kan Juni finde de kvaliteter frem i sig selv? Særligt når Junis tanker, inden hun begynder til ridning, lyder sådan her:

»Jeg tænkte på heste, store som huse, og spekulerede på, hvordan man overhovedet kommer op på dem. Jeg forsøgte at få gang i drømmen om den dejlige galop i skoven igen, men så snart hesten begyndte at løbe, faldt jeg af.«

Bøgerne om JUNI er en ny og anderledes hesteserie, der tager udgangspunkt i en tween, for hvem ridning ikke kommer naturligt og er en stor udfordring.

Svenske Lin Hallberg er forfatter til en hel række bøger om heste og rideskoleliv, blandt andet den populære serie om RAP-KLUBBEN, der omhandler pigen Elina og hendes shetlandspony Sigge.


Juni 1 – Det er mig, der er Juni
af Lin Hallberg
Illustreret af Lovisa Lesse
Oversat af Charlotte A.E. Glahn
Udgivet d. 24 januar 2017
 Fra 9 år

 

KØB BOGEN

 


Juni 2 – Helt ærligt, Juni!
af Lin Hallberg
Illustreret af Lovisa Lesse
Oversat af Charlotte A.E. Glahn
Udgivet d. 24 januar 2017
 Fra 9 år

 

KØB BOGEN

 


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«