Ole Lund Kirkegaard har skrevet en række uforglemmelige, skøre og glade historier om børnelivet. Gyldendal har udgivet Kirkegaards 7 hovedværker i dansk børnelitteratur i en klassikerserie med lærredsindbinding og farveillustrationer. Se dem alle her.

1. Lille Virgil

Lille Virgil bor i et hønsehus i en lille by. Hver dag går han sammen med sine bedste venner Oskar og Carl Emil ud på eventyr. De prøver at hjælpe en ene-og-alene stork, de går til Carl Emils fødselsdagsfest med meget hemmelige gaver, de møder en drage med otte ben – og meget, meget mere.


Lille Virgil
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 11 oktober 2013
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


2. Orla Frø-Snapper

Orla Frø-Snapper er byens værste bølle. Han er lang og tynd med små gule øjne og er altid efter byens mindste drenge. Engang slog han fortænderne ud på en af dem! Men heldigvis er små banditter nogle gange klogere end store, og da Cirkus Benito kommer til byen med kanonkonge og det hele, bliver det sjovere at være lille.


Orla Frø-Snapper
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 11. oktober 2013
Fra 5 år
KØB BOGEN

 

 


3. Otto er et næsehorn

»Grummp, hork,« lød det, og pludselig stod der et vaskeægte næsehorn hjemme i stuen hos Topper. Sådan begynder Topper og Viggos eventyr med næsehornet Otto, der fra at være en ganske almindelig tegning på væggen bliver til et spillevende og meget sultent kæmpedyr. Det er historien om, hvad der kan ske, når man finder en ikke helt almindelig blyant.


Otto er et næsehorn
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 20. november 2014
Fra 5 år
KØB BOGEN

 

 


4. Gummi-Tarzan

Ivan Olsen er ikke ret stor. Han er heller ikke spor stærk og kan ikke tæve nogen. Til gengæld får han selv en masse tæsk og sommetider buksevand. Ivans far prøver at gøre Ivan til et rigtigt mandfolk. En ægte Tarzan. Men ingenting hjælper. »Øv,« råber hans far til sidst. »Du er en værre Gummi-Tarzan!« Sådan får Ivan sit navn, og der skal et tilfældigt møde med en heks til, før der vendes op og ned på alting for Ivan Olsen.


Gummi-Tarzan
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 4. marts 2014
Fra 5 år
KØB BOGEN

 

 


5. Albert

Albert er en temmelig uartig dreng, men til gengæld er han sjov. Han finder på de værste ting. Han graver en tøsefælde, han driller en lommetyv, han afslører den oversavede dame og sender et par banditter til vejrs i en luftballon.


Albert
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 30. august 2013
Fra 5 år
KØB BOGEN

 

 


6. Hodja fra Pjort

Hodja bor i den idylliske lille by Pjort i landet Bugislav. Men Hodja er ikke interesseret i idyl. Han vil gerne opleve noget, og på et flyvende tæppe rejser han til hovedstaden. Her bliver tæppet narret fra ham, men Hodja er fast besluttet på at få det tilbage.


Hodja fra Pjort
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 30. august 2013
Fra 5 år
KØB BOGEN

 

 


 

7. Frode – og alle de andre rødder

Frode bor i hjørnehuset. Her bor også den hidsige hr. Storm og de to meget nysgerrige damer, Irene TV og fru Ravn. Frode skal begynde i skole og den største rod af dem alle, Simme, giver ham en masse fiduser til, hvordan man driller sin lærer. Det går dog ikke helt som planlagt.


Frode – og alle de andre rødder
af Ole Lund Kirkegaard
Udgivet d. 2. maj 2016
Fra 5 år
KØB BOGEN