VINDEN I PILETRÆERNE af Kenneth Grahame udkom første gang i 1908 og blev hurtigt en bestseller. Bogen giver nemlig et humoristisk indblik i britisk kultur og natur på en måde, som underholder både børn og voksne.

Vinden-i-piletraerne_1

Få har beskrevet dyrelivet og landskabet ved en britisk flodbred med så stor præcision, indlevelse og kærlighed som Kenneth Grahame i VINDEN I PILETRÆERNE.

Vinden-i-piletraerne_2

Man skal mere eller mindre være lavet af sten for ikke at kunne lugte morgenduggen i græsset og høre den sagte rislen fra vandet.

Vinden-i-piletraerne_3

Kenneth Grahame skrev historierne med inspiration fra sin egen barndoms naturoplevelser, hvor han voksede op hos sin bedstemor ved bredden af Themsen øst for London.

Vinden-i-piletraerne_7

Denne nye udgave af VINDEN I PILETRÆERNE er illustreret af David Roberts.

Vinden-i-piletraerne_5

Tegneren, der har illustreret over 70 bøger, er oprindeligt uddannet modedesigner og hattemager, hvilket måske forklarer detaljerigdommen i gengivelsen af de kendte dyrs ulastelige påklædning i tweed, sixpence og butterfly.

Vinden-i-piletraerne_6

Med behørig respekt for den oprindelige udgave har David Roberts skabt et sprudlende univers, der åbner Grahames tekst og understreger bogens humor.

Vinden-i-piletraerne_8

For VINDEN I PILETRÆERNE er netop Britisk med stort B med den humor, som mange danskere har en svaghed for.

Vinden-i-piletraerne_9

Dyrene drikker te og sherry og ror omkring i små både på floden.

Vinden-i-piletraerne_10

Og hele upstairs downstairs-stemningen går ikke tabt, selvom dramaet udspiller sig mellem Vandrotten, Muldvarpen, Grævlingen og Tudse.

Vinden-i-piletraerne_4

VINDEN I PILETRÆERNE begyndte som en række godnathistorier, Grahame fortalte til sønnen Alastair, og dyrenes menneskelighed og karaktertræk har siden underholdt både børn og forældre i generationer.

Vinden-i-piletraerne_12

I David Roberts streg får den klassiske historie et frisk pust fra i dag.


Vinden i piletræerne
af Kenneth Grahame
Udgivet d. 18. maj 2016
Fra ca. 7 år
KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«