Hver lørdag kommer Morten Skovmus fra Hakkebakkeskoven med nødder til bageriet for at bytte sig til en kage. Nødderne bruger Bagermester Harepus til at lave en nøddebund, for den synes Bedstemor Skovmus, er vældig god.

Du skal bruge:

3 æg
150 g sukker
300 g finthakkede hasselnødder
2 dl piskefløde
2 spks. flormelis
30 g hakkede hasselnødder
50 g hakket hvid chokolade
200 g blåbærsyltetøj
Friske blåbær som pynt

Sæt ovnen på 200 °C, og smør en springform på 22 cm.

Kom æg og sukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt med en håndmikser i ca. 8 minutter. Vend de finthakkede hasselnødder i. Hæld det hele i springformen, og glat overfladen. Bages på midterste rille i 30-35 minutter. Lad kagen afkøle helt i formen.

Pisk fløde og flormelis sammen. Bland de hakkede nødder og hvid chokolade i.

Kom blåbærsyltetøjet over den afkølede kage i et jævnt lag. Kom forsigtigt nøddecremen oven på blåbærsyltetøjet, og pynt med de friske blåbær.

Tip! Hvis det skal være ekstra lækkert …

Hjemmelavet blåbærsyltetøj

Du skal bruge:

1 kg rensede blåbær
Ca. 400 g syltesukker med pektin
Det giver fire små glas med færdigt syltetøj.

Kom blåbærrene i en gryde, og kog dem op. Kog bærrene ved middel varme i ca. 8-10 minutter, mens du af og til rører rundt. Tilsæt syltesukkeret, og kog op igen, så sukkeret bliver opløst. Fyld syltetøjet i varme, helt rene glas. Sæt låg på med det samme og afkøl. Opbevar syltetøjet koldt.


 Hakkebakkeskovens bagebogHakkebakkeskovens bagebog
Af Maria Villmones Bondeson
Oversat af Kari Sønsthagen
Udgivet d. 31. marts 2017
Fra 5 år
KØB BOGEN

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«