De mærkeligste ting kan dukke op på ens dørtrin. For eksempel et uventet venskab i form af en stille pingvin. I Oliver Jeffers skæve og poetiske univers bliver vi mindet om, at vores verden bliver større, når vi åbner hjertet for en anden.

»Der var engang en dreng, og en dag bankede en pingvin på hans dør.«

Hittegods

Så enkelt begynder HITTEGODS, en prisvindende børnebog af Oliver Jeffers. Drengen er en empatisk lille fyr og forsøger snart at hjælpe pingvinen. Den ser trist ud, så måske er den blevet væk hjemmefra.

Hittegods

Vi følger drengens forsøg på at finde pingvinens hjem. På hittegods-
kontoret … Måske ved fuglene noget …

Hittegods

Måske drengens gummiand …

Hittegods

Endelig finder drengen svar i en bog med den praktisk anlagte titel: HVOR KOMMER PINGVINER FRA? Drengen og pingvinen må til Sydpolen.

Hittegods

I HITTEGODS er der ingen forældre, og historiens eneste voksne, den ansatte på hittegodskontoret, er ikke til nogen hjælp. Drengen er overladt til sig selv og sin egen forståelse af, hvad der er på spil.

Og som vi nærmer os Sydpolen. På stille hav …

Hittegods

Og i voldsom storm … Vokser drengens indre verden og venskabet også.

Hittegods

»På hele turen fortalte drengen historier. Pingvinen lyttede til hvert ord, drengen sagde.«

Drengen når sit mål, pingvinen bliver sat af i sit hjem på Sydpolen. Men den ser stadig trist ud. Og efter drengen har sagt farvel, føler han nu også, at det er mærkeligt at være alene.

Hittegods

Han lægger hovedet i blød. Hvad er der galt? Drengen får en idé:

»Pingvinen var ikke blevet væk hjemmefra. Den var bare ensom.«

Hittegods

Drengen sejler i al hast tilbage til Sydpolen, men nu er pingvinen væk! I bogens dramatiske højdepunkt følger vi drengens forgæves søgen, og i fugleperspektiv ser vi, hvordan pingvinen også leder efter drengen. Uden held. De sejler hver deres vej om et isbjerg.

Hittegods

»Men så fik drengen øje på noget ude i horisonten.«

Hittegods

Hittegods

HITTEGODS er en humoristisk og varm hyldest til børns venskab og forunderligheden i, at man sammen med et andet menneske (eller en pingvin!) kan forandre sig til det bedre. Drengen oplever i mødet med pingvinen, deres adskillelse og genforening en verden fuld af »de mest vidunderlige ting«.

Hittegods

 


HittegodsHittegods
af Oliver Jeffers
Udgivet d. 25. februar 2016
Fra ca. 3 år
KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«