Lær bogstaverne med Vitello og vennerne fra rækkehuskvarteret ved ringvejen. Prisbelønnede Kim Fupz Aakeson er tilbage med et helt alfabet af nye historier fra Vitellos verden. Bogen indeholder også alfabetplakat.

VITELLO. 28 HISTORIER FRA A TIL Å er den 19. bog i den populære serie om drengen, de kaldte Vitello – samtidig er det den første alfabetbog.

Bogen er fyldt med de ord, man har allermest brug for, såsom E for en (gigastor og klam) edderkop, C for centeret (hvor det er sjovere at kede sig, end det er andre steder) og N for Nutella (som forældre på mistænkelig vis altid glemmer at købe).

Serien om Vitello er et kærligt portræt af forstads-Danmark i al sin herlighed og af en anderledes kernefamilie med mor, Vitello og papfaren Gregers.

Vitello selv er en driftig, ung herre, der altid er åben for at tjene hurtige penge, køre i hurtige biler og tage hurtige beslutninger. Det et ikke altid kønt, men det er sjældent kedeligt, og det er altid med hjertet på det rette sted.

Med bogen følger en alfabetplakat med to sider – én side til de skoleparate, og én til de børn, der, ligesom møgungen William i kapitlet W, godt lige kan klare en tur til på pløre-glidebanen, inden de sætter sig på skolebænken.


 Vitello 28 historier fra A til ÅVitello – 28 historier fra A til Å
Af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Niels Bo Bojesen
Udgivet d. 23. februar 2017
Fra 5 år

 

KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«