Sorbetis smager friskt og skønt, og den kan stort set laves med alle slags bær. Her er et eksempel på en jordbær/hindbærsorbetis, som er både sød og syrlig.

Til 8 personer
Ca. 1½ time

Køkkenredskaber:

Blender
Decilitermål
Ske til omrøring
Plastikforme til ispinde

Jordbær/hindbærsorbetis

500 g friske hindbær
500 g friske jordbær
3 dl rørsukker
4 dl danskvand
2 pasteuriserede æggehvider

Trin 1 – Forberedelse

Vask hænder og tag ingredienser og køkkenredskaber frem.

Trin 2 – Isfremstilling

Blend bær, rørsukker, vand og æggehvide godt sammen i en blender. Hæld blandingen over i en plastikboks eller forme til pinde-is og sæt i fryseren.

Hvis du hælder isen i en plastikboks, så husk at røre rundt i sorbetisen hver halve time, til den begynder at fryse i kanten.

Lad den stå i fryseren, til den er blevet til en fast masse. Gerne til dagen efter.

Trin 3 – Servering

Du kan vælge at servere isen i høje, fine glas med bær og hakkede nødder på toppen, eller som en dejlig kold ispind til din lillesøster.

Opskriften på sorbetis er fra bogen MADDAG. Velbekomme!


maddagMaddag – Masser af mad du selv kan lave
Af Christine Erritzøe
Udgivet d. 6. april 2017
Fra 8 år

KØB BOGEN


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«