Forfatter Ida-Marie Rendtorff er kendt for at skrive fremtidsromaner, der sætter nutidens etiske problemstillinger under lup. I serien om SKYGGE-FOLKET lever hovedpersonen Lass i en verden næsten uden børn.

I første bind i serien, MÅNEMENNESKE, møder vi den 13-årige dreng Lass, der lige har mistet sine forældre i en ulykke. Efter deres død finder han ud af en chokerende sandhed. Hans forældre var ikke hans biologiske forældre, og noget tyder på, at han i virkeligheden tilhører det mystiske Skyggefolk, der bor væk fra civilisationen i De blå bjerge.

MÅNEMENNESKE vandt sidste år Niels Klim-prisen for bedste science fiction-kortroman fra 2015.

I bind 2, BUNKEREN, er Lass på sporet af sin tabte fortid og sine biologiske forældre. Men for at komme til De blå bjerge må han først krydse ørkenen, der ikke alene er fyldt med giftige og livsfarlige dyr, den er også hjem for Snapperne. Snapperne er berygtede for at kidnappe børn og sælge dem videre, en profitabel industri i Lass’ verden, hvor næsten alle er ude af stand til at få børn på naturlig vis.

Da Lass mister sit drikkevand, ser det sort ud. Måske vil hans rejse mod sandheden om, hvem han er, og hvad det har med Skyggefolket at gøre, få sin ende, før den rigtig var begyndt.


Skyggefolket 2 - BunkerenSkyggefolket 2 – Bunkeren
Af Ida-Marie Rendtorff
Illustreret af Rebecca Bang Sørensen
Udgivet d. 28. februar 2017
Fra 10 år

 

KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«