Peter Plys fylder 90 denne måned, og det fejrer vi med jubilæumsbogen VERDENS BEDSTE PETER PLYS med tre nye historier om yndlingsbjørnen.

Den ene historie af forfatter Brian Sibley indeholder en ganske særlig overraskelse …

En dag vågner Plys nemlig til en anderledes slags morgen:

”Det her er meget mærkeligt og usædvanligt,” sagde Plys, ”men, medmindre jeg tager fejl, har nogen fjernet skoven og anbragt en hel masse af noget hvidt i stedet.”

Det har selvfølgelig sneet, og det betyder, at en ny ven dukker om i Hundredmeterskoven – en meget høflig og ordentlig Pingvin.

hej-hej
Fra: Verdens bedste Peter Plys / Illustration: Mark Burgess

Brian Sibley fortæller til den britiske avis the Guardian:

”Tanken om, at Peter Plys kunne møde en pingvin, virkede ikke mere underlig end at møde en kænguru eller en tiger i en skov i Sussex, så jeg begyndte at overveje, hvad der kunne være sket, hvis Pingvin, på en snefyldt dag, havde fundet vej til Peter Plys’ hus.”

Ideen til, at det nye dyr i Hundredmeterskoven kunne være en pingvin, er ikke kommet ud af ingenting. Dyrene fra Hundredmeterskoven er nemlig skrevet ud fra, hvilke tøjdyr virkelighedens Jakob – Christopher Robin – havde på sin børneværelse. Christopher Robin var Plys-forfatter A.A. Milnes søn.

LÆS: Den virkelige historie om Peter Plys er et ægte eventyr 

A. A. Milne og Christopher Robin Milne leger med en plysbjørn og en plyspingvin – Foto af Culture Club/Getty Images

På et sjældent foto af A.A. Milne, der leger med sin lille søn, ser man netop en pingvin! Alle Christopher Robins tøjdyr kom fra stormagasinet Harrods i London, og ifølge deres arkivar, Sebastian Wormell, var tøjdyrspingviner på mode i 1920’erne, hvor de oprindelige Peter Plys-historier blev skrevet.

”I den tidlige del af det 20. århundrede voksede plyspingviner i popularitet på grund af, at Antarktis blev udforsket af opdagelsesrejsende som Shackleton og Scott, der fascinerede offentligheden,” fortæller Wormell.

Så selvom Pingvin ikke er med i A.A. Milnes oprindelige bøger om Plys, Grisling, Tigerdyr og de andre, så deler han deres historie og var – i virkelighedens verden – en del af fortællingerne om dyrene i Hundredmeterskoven.


Verdens bedste Peter Plys
af Peter Bright, Brian Sibley og Jeanne Willis
Illustrationer af: Mark Burgess
Oversat af: Kina Bodenhoff og Marianne Iben Hansen
Udgivet d. 3. oktober 2016
Fra 5 år
KØB BOGEN