Ny serie for de yngste læsere om to venner og deres oplevelser i takt med årstidernes skiften. De første to bøger foregår om sommeren og efteråret.

Winnie og Leo er naboer og bedste venner. Winnie bor med sin far, og Leo med sin mor. Sammen oplever de to børn årets gang.

I første bog, WINNIE & LEO OG BABY OG BØF, er Leos tøjløve, Bøf, forsvundet. Så selvom solen skinner fra sommerhimlen, og der er is på menuen, er den lille dreng ret tvær og ulykkelig. Heldigvis bliver løven opsporet, og børnene kan lege »spise rundstykker i haven« sammen med forældrene – og selvfølgelig Baby og Bøf.

I anden bog, WINNIE & LEO BOR PÅ ET SLOT, er det blevet efterår, blæsevejr og forkølelsessæson. Børnene får lov til at være syge sammen og blive passet hjemme hos Leo. Men hvad kan man dog lave, når man skal blive i sengen? Tja, man kan for eksempel lege, at sengen er et flyvende slot.

WINNIE & LEO-serien beskriver et moderne familieliv og to nabobørns nære venskab. Bøgerne åbner for gode samtaler om vejr og årstider, og hvad man kan lege hvornår, undervejs i læsningen.

Marianne Verge er uddannet fra Danmarks Designskole og debuterede som forfatter i 2010 med bogen WENDYS VIDUNDERLIGE VERDEN. Hun var senest aktuel med romanen MONA MORGENGLAD fra 2015.


Winnie & Leo bor på et slot
Af Marianne Verge
Illustreret af Mikkel Sommer
Udgivet d. 17. maj 2017
Fra 2 år
KØB BOGEN

Winnie & Leo og baby og bøf
Af Marianne Verge
Illustreret af Mikkel Sommer
Udgivet d. 17. maj 2017
Fra 2 år
KØB BOGEN

 

DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«