Wille tør godt være alene hjemme, bare det ikke er så længe. Men det var FØR den dér wunk-wunk-wunk-agtige lyd begyndte …

Hvad som helst kan være på den anden side af en lukket dør.

For eksempel en fremmed, der vil tage én med og skille én ad og skære ens øjne ud og sælge dem og lægge ens hjerte på is og flyve det væk i helikopter! Altså bare for at nævne et eksempel.

Wille er alene hjemme, mens hans mor er nede at købe ind, og faderen henter hans lillesøster i vuggestue. Det er bare en halv time. Det tør han godt.

Men så banker det på døren på en helt forkert måde. Willes fantasi eksploderer med alle de ting denne wunk-wunk-wunk-agtige lyd kan føre med sig.

»Hvem er det? Hvem er det? Min mor og far kommer snart hjem,« siger Wille til døren med hjertet hårdt bankende i brystet. Men han bliver bare mødt af en mystisk, metallisk raslen.

Hvem eller hvad er det dog på den anden side af DØREN?


Døren
af Janus Kodal
Illustreret af: Mikkel Sommer
Udgivet d. 12. august 2016
Fra 5 år
KØB BOGEN

 


DEL
Julie Marstrand er kulturjournalist og ansat i Gyldendal Børn & Unge: »Det bedste ved børnebøger er, at de skærer helt ind til benet og fortæller om livets underfundighed, mørke og kærlighed uden at komme med undskyldninger, eller hvirvle sproget ind i alt muligt ruskomsnusk. Børnebøger taler til hjertet – også på voksne.«